Udgivet d. 27-04-2021
Tilmeld dig senest søndag d. 2. maj og støt op om projektet der gavner både naturen og landbrugets image
Initiativet til Faunastriberne og det brede samarbejde mellem landmænd, grønne organisationer og kommuner, kommer fra Herning-Ikast Landboforening.
Jens Simonsen, medlem af bestyrelsen for Herning-Ikast Landboforening og idémand i projektet tog i 2014 kontakt til bl.a. Danmarks Naturfredningsforening og Dansk Ornitologisk Forening, for at starte en dialog om et fælles projekt til gavn for den danske natur.
Parterne blev hurtigt enige om, at samarbejdet skulle handle om at gøre noget til gavn for faunaen i det åbne land. Derefter blev også Biavlerne og De Stående Jagthundeklubber samt SAGRO inddraget i projektet.
Siden er projektet vokset betragteligt, så alle de 6 ejerforeninger i SAGROs område er med i projektet. Dermed er faunastriberne i den oprindelige form fordelt over et stort areal fra Struer i nord til Esbjerg i syd. Gennem årene er der sået mere end 1000 km. af de farverige striber á tre meters bredde alene i det midt og vestjyske område. Lagde man Faunastriberne ud i én meters bredde vil det dække en strækning hele vejen fra Skagen til Nordafrika.
Desuden har landboforeninger på blandt andet Sjælland og i Nordjylland tilbudt deres medlemmer mulighed for lignende projekter, med afsæt i ideen fra Faunastriber. Der er ingen tvivl om at natur og biodiversitet bliver et stort tema i landbruget også fremover.
Efter 5 år med projektet Faunastriber er SAGROs Natur- og vildtrådgiver Rasmus Filsø Løbner nu klar til at give stafetten videre til sin kollega Nicolai S. Kær. Han vil arbejde for at Faunastriberne bliver udbredt endnu mere.
Vi håber derfor at I landmænd er klar til at få sået flere Faunastriber i 2021 til gavn for fugle, pattedyr, insekter ...og landbrugets image.
Tilmeld dig her
Maks. 800 m. Faunastriber fordelt på op til fire lokaliteter (inklusiv frø) = 1.200 kroner + moms.
Tilmeld dig her
Tilmelding til nyhedsbrev