Landboforeninger og landbrugspolitisk foreninger

SAGRO er ejet af seks forskellige danske landboforeninger og familielandbrugsforeninger, nemlig  Holstebro Struer Landboforening, Herning-Ikast Landboforening, Jysk Landboforening og  Familielandbruget VEST-Jylland.

Sammen arbejder vi for et bedre landbrug gennem rådgivning, som skal gøre vores kunder trygge, uanset hvilket landbrug I beskæftiger jer med. Det skal i sidste ende sikre en bred viden, samt vækst for den enkelte, men også overordnet for hele branchen.

Her på siden har vi samlet information om de forskellige landboforeninger, hvor du blandt andet kan læse mere om bestyrelser, kontingenter, årsrapporter og vedtægter. Det skal være med til at gøre jer klogere på de enkelte landboforeninger, som hver dag arbejder mod ét fælles mål: at forbedre dansk landbrug.

Hvis du er nysgerrig på de enkelte landboforeninger, kan du også læse mere om, hvordan du/I bliver medlem. Eller læse om hvad der sker og spændende nyheder i de forskellige landboforeninger her.

Ydermere kan du også blive klogere på landboforeningernes andre aktiviteter, som blandt andet tæller:

Hvem er de danske landboforeninger?

Grundlæggende arbejder de forskellige landboforeninger og familielandbrugsforeninger sammen med SAGRO for at varetage medlemmernes og kundernes erhvervspolitiske interesser.

Herunder kan du dog blive klogere på den enkelte landboforening eller familielandbrugsforening:

Holstebro Struer Landboforening

Landboforeningen samarbejder med SAGRO, og de er opdateret på landbrug, henvendt kommunerne Holstebro og Struer. De har et tæt samarbejde med forskellige aktører i Holstebro og Struer-området, som blandt andet tæller lokalpolitikere og Landbrug & Fødevarer.

Herning-Ikast Landboforening

Landboforeningen har et stort fokus på politik, og arbejder grundlæggende på at skabe politisk flertal, som kan fremme branchens ønsker og behov. Overordnet arbejder de for at opnå accept fra samfundet i forhold til landbruget som erhverv.

Jysk Landboforening

En ny forening, der blev dannet i 2024 efter en fusion af Sydvestjysk Landboforening og Jysk Landbrug. 

Familielandbruget VEST-Jylland

Modsat ovenstående er Familielandbruget VEST-Jylland ikke en landboforening, men en landbrugspolitisk forening, der henvender sig til små- og mellemstore virksomheder i landbruget. De varetager politiske interesser målrettet landbruget, herunder faglige, sociale, kulturelle og erhvervspolitiske interesser. De sætter en ære i at imødekomme medlemmernes ønsker, når det handler om den faglige og politiske dagsorden.

Hold dig opdateret

Vil du gerne holde dig opdateret med de seneste nyheder inden for vores landbruget? Eller kunne du være interesseret i at deltage i et arrangement nær dig?

Vi sørger for løbende at samle alle nyheder og arrangementer her på vores hjemmeside, så du kan nøjes med at lede ét sted.

Arrangementer

VORBASSE – Vil du bidrage til omlægningsplanerne?

22-04-2025 kl. 14:00 (Vorbasse Fritidscenter, Drivvejen 1, 662…)

Lodsejerne er vigtige aktører i arbejdet og i Billund Kommune vil man gerne inddrage lodsejernes viden og forslag i arbejdet.

Mødet er desværre fuldt booket - HERNING – Vil du bidrage til omlægningsplanerne? EKSTRA MØDE (både nord og syd)

22-04-2025 kl. 19:00 (SAGRO, Birk Centerpark 24, 7400 Herning)

Mødet er desværre fuldt booket. Vi arbejder på en ny dato for endnu et ekstra møde. Information følger.

ONLINE – Webinar: Kollektive virkemidler og deres betydning for markreguleringen

25-04-2025 kl. 11:00 (ONLINE)

OBS! Ny dato for webinaret: 25. april kl. 11.00 - 12.30.

Nyheder

Jysk Landboforening og Varde Kommune viser vejen for arealomlægning

13-04-2025

I Varde Kommune har lodsejere på få uger budt ind med 2.626 hektar jord til etablering af lavbundsprojekter. Næste skridt bliver a…

Græsset gror – og det gør rådgivningen også

12-04-2025

Med opdateret NIR-scanner, klimatjek og fokus på smittebeskyttelse er kvægrådgivningen klar til foråret

Tør jord og svampepres: Det skal du holde øje med lige nu i marken

12-04-2025

Planterådgiver Jesper Kjelde fra SAGRO guider til manganmangel, ukrudtsstrategi, svampesygdomme – og majssåning.

Samarbejdspartnere