Nej til DanAvl - ja til andelsbevægelse

Udgivet d. 07-12-2017

AC Farming står uden for det nye DanAvl og vil med i et nye konkurrerende avlsselskab.

Tekst: Lilli Snekmose, redaktør

AC Farming er en af de godt 25 % af opformeringsbesætningerne, der har valgt at stå uden for det nye DanAvl, og det er blevet bemærket i branchen.

- Vi kommer til at tabe penge på den beslutning, men vi er uenige i hele setup’et, og derfor kunne vi ikke være med, siger Jan Rodenberg, der er overbevist om, at resultatet bliver dannelsen af et nyt og konkurrerende avlsselskab 1. januar 2019.

I hans optik er der ikke andre muligheder, selvom det vil betyde, at dansk svineproduktion derefter vil have to selskaber til i indbyrdes konkurrence at markedsføre dansk avlsmateriale i udlandet.

Men til de, der ser AC Farming og andre storbedrifter inden for landbruget som en generel trussel mod andelsselskabstanken, melder Jonas Juhl og Jan Rodenberg hus forbi.

- Vi har én stemme i Danish Crown, i DLG og i Danish Agro, og det har vi det udmærket med, og der sidder dygtige folk, som nok skal revolutionere og udvikle selskaberne, svarer Jan Rodenberg.

Jonas Juhl er enig, andelsselskaberne har lagt grunden til dansk landbrugs succes. Men han venter utålmodigt på, at landbrugets organisationer og virksomheder slanker sig og professionaliserer sig. Hans bud er måske højt sat, men han mener, at det meget vel kan dreje sig om 5.000 poster i erhvervet.

- Om 10 år er det hele samlet i maks. 10 bestyrelser. Det tror jeg på!

Om godt et år vil Danmark have to konkurrerende avlsselskaber.

LÆS OGSÅ ARTIKLEN: Gør op med selvejet for vækstens skyld

- Vi er uenige i hele setup'et omkring det nye DanAvl, siger Jan Rodenberg, direktør i det hastigt voksende AC Farming.


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere