Udgivet d. 13-10-2021
Med ansættelsen af en ny klima- og bæredygtighedsrådgiver styrker SAGRO sin stærke position på området.
Bestræbelserne på at opnå et bæredygtigt dansk landbrug, der mindsker klimaforandringerne, kræver ikke mindst fagligt kompetent rådgivning, samarbejde og nytænkning.
Hos SAGRO ønsker man at styrke virksomhedens i forvejen stærke position inden for klima- og bæredygtighedsrådgivning, herunder rådgivning om miljø- og ressourcestyring, økonomi, bæredygtighed, verdensmålene og grøn forretningsforståelse, og aktuelt er 30-årige Rasmus Gøther Frost derfor blevet ansat i afdelingen Miljø og natur.
International kandidatuddannelse
Rasmus Gøther Frost bor nær Silkeborg med sin kæreste. Han er uddannet jordbrugsteknolog og har efterfølgende taget en professionsbachelor i jordbrugsvirksomhed fra Vejlby.
Tidligere i år færdiggjorde han kandidatuddannelsen Environmental and Ressource Management, cand.techn.soc., på SDU i Esbjerg og Aalborg Universitet Esbjerg. Kandidatuddannelsen er et internationalt studie, hvor de studerende inspirerer hinanden på tværs af nationaliteter.
Rådgivning skal være jordnær og konkret
Hos SAGRO kommer den nyuddannede cand.techn.soc til at arbejde med klima- og bæredygtighedsrådgivning - også kaldet ESG (Environmental, Social and Governance) - på tværs af hele organisationen.
- Vi har en helt masse kompetencer i husene, så det handler meget om at spille hinanden gode og på den måde opnå en synergi-effekt, fastslår Rasmus Gøther Frost, der på samme måde også vil række ud til potentielle eksterne samarbejdspartnere.
- Generelt vil jeg have fokus på at gøre de noget flyvske klima/bæredygtighedsemner mere jordnære og udmønte dem i konkrete handlingsplaner. Mange efterspørger konkrete planer, som kan gøre det lettere for både landmænd/producenter og alle os andre at implementere nye klima/bæredygtighedstiltag. I rådgivningen kan vi stille skarpt på den enkelte kunde og få sat konkrete og målbare tal på alt det, vedkommende allerede gør. Ved fremtidige investeringer er det også vigtigt at inddrage ESG som et led i sin strategi. Med nøgletal herfra kan du fremvise en bæredygtig udvikling og fremdrift på tværs af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige forhold, beretter den unge klima- og bæredygtighedsrådgiver.
Intern optimering
Arbejdet med ESG foregår naturligvis også internt hos SAGRO.
- Det er særligt E’et, altså det, der vedrører miljø, vi i første omgang har fokus på. Indsatsområderne favner bredt, men de omhandler især, hvordan en virksomhed belaster miljø og klima - blandt andet i forhold til energi- og vandforbrug, CO2-udledning (klimaaftryk), affald og madspild, forklarer Rasmus Gøther Frost, der glæder sig til at komme ud og bruge sin viden og være med til at gøre en forskel i den grønne omstilling.
Tilmelding til nyhedsbrev