Udgivet d. 07-09-2017
Oplandskonsulenterne får mange henvendelser. Landmænd er klar til at tage ansvar.
Tekst: Lilli Snekmose, redaktør
- Alle bør se på sin egen bedrift og spørge sig selv ”Kan jeg hjælpe?”.
Sådan lyder opfordringen fra Kristian Gade, formand for Holstebro Struer Landboforening. Han er helt klar over, at svaret vil være individuelt, men som erhverv har landbruget et fælles ansvar for, at der etableres 1000-2000 minivådområder, der kan fjerne kvælstof og reducere udvaskningen til vandløb, søer og fjorde.
Det er prisen, der skal betales for at bevare de høje kvælstofkvoter, der blev vedtaget med Fødevare- og Landbrugspakken.
- Jeg kan kun opfordre til, at så mange som muligt spiller ind med arealer, der vil være egnede til at indgå i et projekt. Er man i tvivl om, hvad der kan bruges til minivådområder, så er det bare at spørge de to oplandskonsulenter, tilføjer Kristian Gade.
Hans formandskollega fra Sydvestjysk Landboforening, Niels Laursen, er på samme linje:
- Vi har en konkret opgave her, og jeg synes ikke, der er så meget at betænke sig på. Vi skal hjælpe hinanden med at finde og få etableret nogle minivådområder, så vi ikke risikerer at miste den gødning, vi har fået.
- Det drejer sig om små arealer, der i forvejen ikke er specielt dyrkningssikre, siger han.
Vil du vide mere?
I SAGRO er vi to oplandskonsulenter, der kan hjælpe dig til at få et minivådområde. Tag kontakt og aftal et besøg hos dig.
Konsulenten kan vurdere om dit areal egner sig som minivådområde og vælge den indsats og placering, der giver bedst mening i det konkrete vandopland.
Oplandskonsulenten hjælper gratis med rådgivning, dokumentation, opmåling - og på længere sigt – med projektbeskrivelse og indhentning af tilbud hos entreprenører.
Du kan læse mere om oplandskonsulenterne og finde link til kort over egnede områder her.
Anne R. Ravnshøj, arr@sagro.dk, 7660 2392, Billund
Karen V. Thomasen, kvt@sagro.dk 9629 6932, Holstebro
Tilmelding til nyhedsbrev