Årskavalkade 2020 – tilbageblik på et unikt år

Udgivet d. 16-12-2020

Også for SAGRO har dette år selvfølgelig været udfordrende på grund af corona-pandemien, men det betyder så absolut ikke, at der ikke er sket noget i SAGRO-land i 2020!

Et tilbageblik på året, der nu snart er gået, viser, at hjulene i den grad er fortsat med at snurre inden for landbruget og de tilhørende erhverv.

Klimakonferencen satte spot på udfordringer og muligheder

- Tag ejerskab! Et grønnere og klimaneutralt landbrug er en kæmpe mulighed, lød det fra viceformand i L&F, Thor Gunnar Kofoed, da SAGRO og landboforeningerne i januar var vært ved en stor klimakonference på Skarrildhus.

Her diskuterede knap 100 deltagere klimaudfordringerne og landbrugets muligheder for at blive en del af løsningen. Dagen bød på politiske perspektiver på den grønne omstilling, faglig viden om landbrugets klimapåvirkninger og en vifte af indlæg med konkrete eksempler på, hvordan virksomheder har integreret den grønne dagsorden i deres strategi og dermed gjort bæredygtighed til god forretning.

Konferencens hovedtaler var tidligere miljøminister og EU-kommisær Connie Hedegaard, der i dag er formand for tænketanken Concito. Hun bidrog med flere bud på, hvordan man kan omsætte nogle af FN’s verdensmål til indsatser i landbruget.

Fem år med farvestrålende faunastriber

I anledning af Faunastribernes femårs fødselsdag blev der brygget en Faunastribe-øl, der særligt er tiltænkt de landmænd, der har sået Faunastriber i 2020.

Interessen for frivilligt at få sået faunastriber ved markerne - til gavn for insekter, fugle og pattedyr - er stor blandt de jyske landmænd. Siden projektets start i 2015 er der nu sået 1000 km af de farverige striber á tre meters bredde alene i det midt- og vestjyske område

Vi har stadig faunastriber-øl på lager, så hvis du tilmelder dig faunastriber nu og frem til udgangen af 2020, kan du afhente fire faunastriber-øl hos SAGRO.

Tilmeldingen gælder etablering af faunastriber i foråret 2021 og skal ske på www.faunastriber.dk.  

Odderbæk Vandløbslaug fik 200.000 kr. i naturpris

På Plantekongressen i Herning fik Odderbæk Vandløbslaug overrakt 15. Juni Fondens store naturpris på 200.000 kr. Lauget, der består af mere end 100 lodsejere, fik prisen for en "vedholdende og kollektiv indsats for naturen".

Det var Jysk Landbrug, der sammen med Vejle Kommune og Danmarks Naturfredningsforening havde indstillet vandløbslauget.

Puslespil om jordfordeling blev fremvist for ministeren

Ved Ganer Kær ved Skjern mødtes syv landmænd med daværende fødevareminister Mogens Jensen for at fortælle om den jordfordeling, de havde foretaget på frivillig basis. Ved at bytte jord eller sælge fra har de blivende landmænd fået jord tættere på deres bedrifter.

Et kort over de 132 hektar viste, at det havde noget af et puslespil for Landinspektør Vest at optegne fordelingen.

Landboforening og maskinforhandler sikrede muligheden for at tage traktorkørekort

Da Center for jordbrug på UCH (Uddannelsescenter Holstebro) lukkede, og det ikke længere var muligt for unge at tage traktorkørekort i området, måtte der tænkes i alternative løsninger.

Det gjorde man hos Holstebro Struer Landboforening, som lykkedes med at få skabt et samarbejde med Anker Bjerre A/S, en stor maskinforhandler i området.

Nu bliver der således stillet en splinterny New Holland T5.120 til rådighed til køreskolebrug for elever, der vil tage traktorkørekort.

Mest at være positiv over på SAGROs økonomikonference

På SAGROs årlige økonomikonference fremlagde økonomirådgiverne deres analyse af de første 400 årsregnskaber for 2019, og de kom med markedsanalyser for svinekød og mælk. Det gav anledning til overvejende optimistiske toner.

I dag ser verden unægteligt noget anderledes ud - ikke mindst med en minkbranche, der er blevet sat ud af spillet. Om nogle uger bliver det interessant at få analyserne af årsregnskaberne for 2020.

SAGRO hjalp med at skaffe ekstra kompensation

I samarbejde med lodsejerne og de grønne organisationer lykkedes det SAGRO at skaffe en ekstra kompensation til de lodsejere, der havde fået gener af naturgenopretningen ved Fjederholt og Vorgod A.

Naturstyrelsen påtog sig det økonomiske ansvar og udbetalte en yderligere kompensation oven i den éngangserstatning, der allerede er udbetalt til lodsejerne.

Landbrug og folketingspolitikere i vigtig dialog om fremtidens løsninger

Tænketanken Frej besøgte SAGRO i Herning sammen med folketingspolitikerne Tommy Ahlers (V) og Ida Auken (Radikale Venstre) for at diskutere fremtidens landbrug med knap 40 landmænd, landbrugsskoleelever og repræsentanter for SAGRO.

Landbruget kan tage fremtiden i egen hånd ved at kigge på græsproteiner, var et af budene, som deltagerne nåede frem til efter den spændende workshop.

Tænketanken Frej har efterfølgende samlet op på møderne mellem politikere, tænketank og landmænd og sørget for at bære budskaberne ind på Christiansborg.

Landinspektør Vest fik SAGRO som medejer

2020 blev året, hvor Landinspektør Vest fik SAGRO som medejer.

- Landinspektør Vest bliver en stærk samarbejdspartner, der kan hjælpe med en række af de sager, som vi i dag er nødt til at sende ud af huset, udtalte adm. dir. Torben Jensen i forbindelse med købet.

Forventningen er, at der vil komme god synergi ud af samspillet, som dermed også vil være til gavn for landmændene. Blandt andet er der et potentiale i de ejerskifter, som SAGRO i forvejen håndterer som en del af rådgivningsvirksomheden, foruden de jordfordelinger, herunder multifunktionel jordfordeling, som forventeligt vil komme.

Unge landmænd gav gode råd til andre unge

Omkring 40 unge mødte op, da SAGRO i Holstebro holdt informationsaften om etablering.

På mødet lyttede deltagerne intenst til beretningerne fra to yngre landmænd, der over de sidste år har etableret sig og er kommet godt i gang på hver sin måde.

I Billund blev der afholdt et tilsvarende møde nogle dage senere.

Pia Kjærsgaard fik input om ulven

Vi har med jævne mellemrum i 2020 hørt om ulveangreb på landbrugsdyr.

Forud for et samråd med miljøministeren og på baggrund af endnu et ulveangreb var Pia Kjærsgaard, der er dyrevelfærdsordfører for DF, på besigtigelse nogle af de steder i det jyske, hvor ulveangreb har kostet fåreavlere mange døde dyr.

Det var Holstebro Struer Landboforening, der havde inviteret ordføreren med på besigtigelse. Med til ministeren tog hun også den utryghed, som blev beskrevet, hvor familier ikke tør bo i bestemte områder, fordi de frygter ulveangreb på deres børn.

SAGRO sendte overskud retur til landmændene

SAGRO leverede et flot årsresultat for 2019 på 14,2 mio. kr. Resultatet var 70 procent bedre end i 2018.

- Det er med til at sikre, at vi kan fortsætte udviklingen med at levere god rådgivning til vores kunder, lød det fra SAGROs daværende formand, Søren Søndergaard. 

SAGRO sender størstedelen af pengene tilbage til ejerforeningerne bag virksomheden, så arbejdet med at skaffe gode rammevilkår for erhvervet kan fortsætte.

Aflysning på aflysning på…

Da statsministeren den 11. marts lukkede Danmark ned, blev generalforsamlinger og møder aflyst eller udsat på stribe. SAGRO er - som resten af verden - fortsat ramt af pandemiens konsekvenser, men i løbet af året er mange arrangementer faktisk alligevel blevet afholdt. Det er blot sket på alternative måder, hvor der er taget højde for restriktionerne. Livestream, videomøder, rundvisning og selvstudie var nogle af de metoder, SAGRO opfandt, da landet lukkede ned. Selv Åbent Landbrug formåede L&F at modificere, så det ikke bare blev aflyst.

Mange flotte initiativer, der har inddraget folk, som ikke har kunnet møde op, har set dagens lys i løbet af året. Hvor der er vilje, er der en vej!

Nogle begivenheder kan dog ikke erstattes i den virtuelle verden. Dyrskuerne har vi for eksempel måttet undvære.

Corona-informationer har fyldt meget

I året 2020 har SAGRO bestræbt sig på at holde kunder, samarbejdspartnere og omverdenen opdateret på de mange forhold, der har været særlige. Og det er ikke så få! Alt fra udvidet ret til sygedagpenge, lønkompensation, hjælpepakker, forsikringsspørgsmål, likviditetsmangel, stigende renter og spammails er der blevet rådgivet om.

Landbruget holdt fanen højt

SAGROs ejerforeninger stod i påsken bag en flag-aktion, hvor alle landmænd blev opfordret til at flage på deres maskiner for at markere glæden over, at de - midt i coronakrisen - kunne være med at holde hjulene i gang.

Den idé tog rigtig mange landmænd i det midt- og vestjyske til sig. Snapchat, Instagram og Facebook flød over med billeder og små film af flagbeklædte traktorer.

- Flagene er en hilsen til alle de danskere, der lever med tunge restriktioner, og som er afskåret fra den hverdag, de kender. En hyldest til alle dem, der har mulighed for stadig at holde samfundet i gang - og ikke mindst til de mange, der knokler i sundhedsvæsenet, forklarede H.C. Gæmelke, formand for Jysk Landbrug.

Initiativet blev på et pressemøde i oktober nævnt af statsministeren.

Nyt forum så dagens lys

En uenighed mellem Esbjerg Kommune og landbrugserhvervet gav anledning til et dialogmøde, som Sydvestjysk Landboforening havde taget initiativ til.

Dialogen lykkedes så godt, at det efterfølgende blev aftalt at indlede en proces, hvor de ca. 10 største landbrug får et særligt forum, hvor de kan få afstemt deres fremtidsplaner med den kommunale myndighed.

Det særlige forum vil bestå af repræsentanter for Esbjerg Kommune samt direktør Flemming Nør-Pedersen, Landbrug & Fødevarer, og samme organisations miljøchef, Anette Christiansen.

Præcisionslandbrug imponerede fødevareministeren

Politikerne har jævnligt været forbi det midt- og vestjyske for at blive klogere på landbrugsfaglige emner. Blandt andet blev fødevareminister Mogens Jensen begejstret, da han fik fremvist præcisionsjordbruget hos landmand Anders Rahbek ved Hammerum.

Med på rundvisningen var også to rådgivere fra SAGRO, Jens Peder Pedersen og Niels Holmgaard, der redegjorde for de erfaringer, der til nu er høstet af pilotprojektet omkring præcisions-landbrug. Ministeren blev også gjort klogere på den viden, som et SAGRO-forsøg til nu har vist omkring efterafgrøder.

Landboforeninger fik etableret en Storå Komité

Holstebro Struer Landboforening og Herning-Ikast Landboforening tog i sommer initiativ til at etablere en Storå Komité sammen med de tre kommuner, som Storåen gennemløber, nemlig Ikast–Bran­de, Herning og Holstebro kommuner.

Foreningerne er af den opfattelse, at kommunerne og de bredejere og lodsejere, som afvander til Storåen, har en fælles interesse i en optimal vandafledning. For at skabe en koordineret indsats har alle kunnet se ideen i en fælles komité.

Stormøde tiltrak mange frustrerede kartoffelavlere

Forbuddet mod at bruge midlet Reglone gav anledning til panderynker hos kartoffelavlerne. Derfor mødte i omegnen af 300 landmænd fra det midtjyske kartoffelland op, da SAGRO med kort varsel kaldte til stormøde om de udfordringer, som en manglende tilladelse til at bruge nedvisning medfører.

På SAGROs forsøgsarealer ved Arnborg var de mange landmænd troppet op i lyset af den alvorlige situation, de stod overfor. Formand for L&F Martin Merrild og formand Carl Heiselberg, Danske Kartofler, kridtede banen op omkring den frustrerende proces, det har været for landbruget, der først alt for sent fik en afklaring.

Minivådområder vinder frem

Landmændene har taget minivådområderne til sig som et virkemiddel. I Danmark er der gennem de seneste tre år søgt om tilskud til omkring 600 anlæg, som skal bidrage til at mindske udledningen af kvælstof og fosfor til søer og fjorde.

Landmand Ole Gade ved Holstebro har i samråd med miljørådgiver Karen V. Thomasen, SAGRO, valgt matrice-modellen af minivådområderne. Første spadestik blev taget slut juni.

Anlægget anslås at fjerne 1800 kg N/år.

SAGRO gav kvægavlere friskt blik på verdenssituationen

Med oplægsholdere siddende i Billund, Herning, Aarhus, København og New Zealand gav et online-informationsmøde for mælkeproducenter indblik i den situation, som danske mælkeproducenter står i i skyggen af Covid-19.

Formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild rundede både det nationale og internationale politiske klima og vigtigheden af at have de rigtige alliancepartnere – herunder også dem, der politisk og værdimæssigt ligger andre steder, end landbruget selv gør.

Proces omkring multifunktionel jordfordeling sat i gang

Omkring 30 lodsejere ved Tim Å i Vestjylland mødte frem, da SAGRO og Holstebro Struer og Herning-Ikast landboforeninger inviterede til informationsmøde om multifunktionel jordfordeling langs Tim Å.

Store dele af arealerne har ringe landbrugsværdi og vil i stedet kunne have større naturmæssig og rekreativ værdi.

Det var landmand Henk Altena, der henvendte sig til Holstebro Struer Landboforening med henblik på at se på mulighederne for at få fordelt jorden langs åen bedre. Det satte gang i en proces, hvor SAGRO søgte midler hjem til at forberede det første møde.

På informationsmødet meldte en række lokale lodsejere sig til at være med i en gruppe, der skal arbejde videre med projektet sammen med SAGRO og Ringkøbing Skjern Kommuner.

SAGRO og landboforeningerne er med i arbejdet med at udforme en egentlig projektbeskrivelse, som også skal inddrage de øvrige interessenter i området, og i sidste ende er det en kommunal opgave at stå for jordfordelingen.

Mange viste deres tatovering frem

Vis os din tatovering og vind farmerkopper, lød opfordringen fra SAGRO i en sommerkonkurrence på Facebook.

Om der er særligt mange inden for landbruget, der har tatoveringer, tør vi ikke sige.

SAGROs rådgivere har ydet specialistviden til de danske medier

Der er jævnligt bud efter SAGROs rådgivere, når lokale og landsdækkende medier skal lave en historie fra landbruget.

SAGROs rådgivere har viden om et bredt spekter af emner, der trækker overskrifter – også uden for landbruget. De faglige input har været bragt i både radio, TV og den skrevne presse. I hele 2020 har SAGRO fået bragt mere end 1.800 artikler i landbrugsmedier samt landsdækkende og lokale medier.

Desuden er SAGRO facilitator for en række arrangementer, der trækker de vigtigste beslutningstagere inden for både politik, klima, miljø og dansk landbrug – i år dog i mere corona-begrænset omfang.

Høsttiden blev ekstra markeret

I år var det værd at markere høsttiden lidt ekstra. SAGRO udsendte blandt andet denne hyldest til alle dem, der knoklede for at sikre kvalitets-fødevarer til de danske spiseborde og eksportmarkederne rundt i verden.

Sydvestjysk Landboforening tilbød vandløbssyn

22 landmænd slog til, da Sydvestjysk Landboforening åbnede for, at landmænd kunne komme i direkte dialog med kommunen ved et vandløbssyn.

Vandløbssynene bruges til at få afklaring på for eksempel rørunderføringers størrelse, vandløbsdybde og -bredde, træbevoksninger og meget andet af mere principiel karakter. Et vandløbssyn skal ikke bruges til at kommentere på for eksempel årets grødeskæring.

Vildtskader blev drøftet

En markvandring for Jysk Landbrugs medlemmer hos Tage Schmidt i Grindsted satte fokus på vildtskader forårsaget af krondyr.

Natur- og vildtrådgiver Rasmus Filsø Løbner fra SAGRO fortalte om skadernes omfang, mulige afværgemidler, regulering og jagtens betydning for kronvildtets adfærd.

Snakken gik, om hvordan man kan finde en fælles løsning, som tilgodeser både krondyr, jægere, landmænd og den øvrige befolkning.

JYSK Landbrug og de øvrige foreninger bag SAGRO har her i efteråret igangsat en undersøgelse blandt lodsejere for at kortlægge skadernes omfang.

SAGRO gør politikerne klogere på efterafgrøder

Folketingsmedlem Orla Østerby (C) var inviteret til Mejrup for at se og høre om efterafgrøder.

Fra SAGRO og Ytteborg gav Niels Holmgaard og Morten Krupa en orientering, der bør få enhver politiker til at indse, at de nugældende regler om efterafgrøder ikke er funderet på et fagligt grundlag.

Bestræbelserne på at øge kendskabet til efterafgrøder blandt beslutningstagerne i Folketinget vil uden tvivl fortsætte i det kommende år.

SAGRO skaber Dalico i samarbejde med tre andre rådgivningsvirksomheder

I september blev Dalico præsenteret. Selskabet er etableret og ejet af Velas, SAGRO, VKST og LandboNord og har til formål at tilpasse de fire ejeres rådgivning, så det er rådgivere tæt på landbruget, der rådgiver landmændene i de tilhørende andelsselskaber om for eksempel klima, GMO og bæredygtighed.

Dermed efterkommer SAGRO og de andre rådgivningsvirksomhederne andelsvirksomhedernes ønske om en samlet pakke med både kompetent rådgivning og den nyeste viden, ligesom virksomhederne kan hjælpe med certificering.

Dalico arbejder også tæt sammen med SEGES.

En fed dag for de unge i SAGRO

35 af SAGROs unge medarbejdere mødtes under navnet ”Youngtour” for at blive inspireret og dele synspunkter om det at være ansat i virksomheden.

Det var egentlig meningen, at de unge skulle have været på tur, men af hensyn til corona-situationen blev hele arrangementet afholdt hos SAGRO i Herning.

På listen over positive emner var blandt andet muligheden for i høj grad selv at tilrettelægge sin arbejdsdag, at man bliver tildelt mange forskellige opgave, og at der er en buddy/mentor-ordning.

Dagen bød også på en sjov teambuilding-øvelse, inden der var mad fra grillen og aftenhygge med kollegaerne. Adskillige af de unge mennesker så gerne sådan en dag gentaget i fremtiden. Noget SAGRO helt sikkert vil følge op på.

ØkologiRådgivning Danmark vandt Efterafgrødekampen

Den samlede vinder i SAGROs konkurrence Efterafgrødekampen blev ØkologiRådgivning Danmark, hvis efterafgrødeblanding særligt udmærkede sig i konkurrencens sidste delmål: eftervirkning til næste afgrøde.

Vinder-efterafgrødeblandingen havde en suveræn eftervirkning til den efterfølgende vårbyg. I forhold til alle de øvrige efterafgrødeblandinger blev det til imponerende 1 – 2 ton ekstra per hektar mere vårbyg.

SAGRO lagde hus til alternativ svinekongres

I år blev svinekongressen omdannet til arrangementet ”Viden på tværs”, der foregik i seks byer, som der blev live-transmitteret fra. I de efterfølgende dage var det desuden muligt at deltage i 15 forskellige webinarer omhandlende alt fra foder, driftsoptimering, økonomi og sundhed.

Mange fulgte med hjemmefra, mens der var plads til et mindre antal producenter, rådgivere og andre branchefolk på de seks adresser, heriblandt SAGRO i Billund.

Årsmødet bød både på faglige indlæg og foredrag og debat om aktuelle problemstillingen i erhvervet.

Generationsskifte hos Jysk IT

Efter 35 år overlader direktør Peter V. Tomsen nu ledelsen af Jysk IT til den nuværende chef for forretningsdelen, 29-årige Simon Husballe. Helt præcist sker det med virkning fra 1. januar.

Virksomheden, der har hovedsæde hos SAGRO i Billund, omsætter for omkring 45-50 mio. kr. og har i dag 50 ansatte. Deres gennemsnitsalder er blot 27 år.

Overgangen har været forberedt gennem godt et år, hvor en ledergruppe på fire er kørt i stilling.

Søren Søndergaard valgt som ny formand for Landbrug & Fødevarer

Til delegeretmødet i Herning blev SAGROs formand, Søren Søndergaard, enstemmigt valgt som ny formand for Landbrug & Fødevarer.

Den nytiltrådte landboformand fik noget af en ilddåb, da regeringen samme dag kom med udmeldingen om, at samtlige mink i Danmark skulle aflives.

Hos SAGRO er griseproducent og formand i Herning-Ikast Landboforening, Sven Agergaard, nu tilbage i formandsstolen.

Minkkrisen rullede over os

Med regeringens beslutning om, at alle mink i landet skulle aflives, fulgte en særdeles hektisk tid hos SAGRO, der som bekendt har mange minkavlere blandt kunderne.

Alle sejl er blevet - og vil fortsat blive - sat til for at hjælpe et erhverv i chok.

Rådgiverne tog straks kontakt til samtlige minkkunder med tilbud om gratis akuthjælp både i forhold til de praktiske/økonomiske forhold og ikke mindst de menneskelige konsekvenser.

SAGRO har nu etableret et task force, der skal hjælpe minkavlerne bedst muligt gennem afviklingen af deres farme - der er blevet etableret netværksgrupper for minkavlere og deres ægtefæller, og her i december har vi afholdt flere informationsmøder om situationen for minkavlerne.

Unge fra landbrugsskoler fik inspiration til karrieren

I år var temadagen ”Har du styr på din karriere?” af corona-hensyn flyttet til Vingsted Hotel & Konferencecenter, hvor der var god plads til de ca. 110 produktionsleder-studerende. Omkring 50 unge fulgte med i dagen online.

Temadagen bliver afholdt af LandboUngdom og SAGRO, og udover at styrke de kommende landmænds netværk er tanken bag at sætte fokus på det at lægge en karriereplan. 

I indlæggene hørte de unge blandt andet om det at skifte karriere sent i livet, om at arbejde i udlandet og om at blive selvstændig.

Det vellykkede arrangement blev rundet af med indspark fra den tidobbelte verdensmester i kanoroning, Arne Nielsson, der blandt andet talte om vigtigheden af at sætte sig mål og delmål.

Fælles indsats gav pote

En fælles indsats mellem SAGROs Politiske Sekretariat, Landbrug & Fødevarer og en vedholdende landmand, Anders Dyrberg i Sunds resulterede i, at Landbrugsstyrelsen nu har ændret praksis, så opdyrkning af 0,37 ha. §3 udpeget jord ikke længere bliver betragtet som en overtrædelse med krav om tilbagebetaling. I kroner og øre betød det, at Anders Dyrberg fik 116.000 kr. retur.

SAGROs rådgivere er klar til at hjælpe andre med lignende sager.

Den konkrete sag har medført en del drøftelser mellem Landbrugsstyrelsen og Landbrug & Fødevarer. Drøftelser, der nu har fået Landbrugsstyrelsen til at præcisere krav til naturbeskyttelse uden for Natura 2000-arealer.

Vigtige drøftelser til vandløbsmøder

I løbet af fem coronasikrede vandløbsmøder fik arrangøren, Sydvestjysk Landboforening, skabt gode drøftelser mellem de ca. 100 fremmødte lodsejere.

På møderne blev det seneste års fokuspunkter inden for afvanding gennemgået, og den nyeste viden og de politiske dagsordener blev formidlet til lodsejerne.

Der er gang i SAGROs forsøgsmarker

Ude i SAGROs forskellige forsøgsmarker foregår der mange interessante demonstrationer og forsøg. Aktuelt er planterådgiverne ved at afprøve sorter, ukrudtsmidler og teknikker på forsøgsmarken ved Tingvejen i Fåborg. Det sker helt bogstaveligt på kryds og tværs i marken.

Alle kan løbende følge med i afgrødernes udvikling ved enten at kigge forbi markerne, der er godt skiltet, eller ved at klikke ind på SAGRO Salgsafgrøders Facebookside.

Den nye fødevareminister fik masser af indtryk og input med hjem

De første takter til en positiv dialog med den nye fødevareminister blev slået an, da Sydvestjysk Landboforening sammen med den lokale folketingspolitiker Anders Kronborg (S) inviterede fødevareminister Rasmus Prehn (S) til hilse-på-møde.

Mødet foregik hos mælkeproducent Laust Bendix Jensen, der indledningsvis viste rundt på sin højteknologiske bedrift, der ligger nord for Esbjerg.

På mødet fremlagde landboforeningen otte fokuspunkter for ministeren, som de gerne ser, at han vil beskæftige sig indgående med i det nye år. Det drejer sig om vandløb og afvanding - herunder behovet for ny lovgivning, landbrugets økonomiske robusthed, udledning af drivhusgasser i landbruget, efterafgrøder, skadevoldere som bramgæs, hjorte og råger, multifunktionel jordfordeling/klima og bæredygtighed, markvanding og boringsnære beskyttelsesområder.

Tilbage er blot at sige:

Tak for et godt - og helt specielt - år! 

Med håbet om en glædelig jul, vil vi hos SAGRO gerne ønske dig og din familie et godt og lykkebringende nytår. Vi sætter en ære i at rådgive verdens bedste landmænd, der hver dag året rundt leverer friske råvarer til ind- og udland - noget, vi er mange, der værdsætter ekstra meget i år.

GOD JUL OG GODT NYTÅR


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere