Udgivet d. 28-05-2020
Frist for at søge om minivådområder er den 11. august.
Behovet for at have flere hænder til opgaven med at rådgive om vådområder er steget hos SAGRO.
Derfor har rådgivningsvirksomheden med huse i Holstebro, Herning, Billund og Esbjerg fået Anita Hingstman Rasmussen med på teamet af oplandskonsulenter.
På landsplan blev der i 2019 søgt om 338 minivådområder.
En del landmænd har fra Landbrug & Fødevarer fået brev om, at de har jord der egner sig til et minivådområde.
I SAGROs område i det vestjyske forventes der at blive søgt om penge til 25-50 projekter, og der kan altså stadig søges frem til august.
- Vi kan forholdsvist hurtigt udarbejde ansøgningsmaterialet, så det er inde rettidigt, og vi hører gerne fra flere, der er interesserede i at etablere et minivådområde.
De første snart klar
Oplandsrådgiverne har til opgave at assistere interesserede landmænd med at søge om og få etableret minivådområder og rådgivningen er gratis.
På grund af usikkerhed omkring fortolkning af regler - og sidenhen IT-problemer hos Landbrugsstyrelsen, er de første minivådområder endnu ikke etableret i SAGROs opland, men det, forventer oplandskonsulent Karen V. Thomasen, snart vil ske.
Som noget nyt i år, kan man efter etablering af minivådområdet, få en uvildig landinspektør til at kontrollere målene, så der er garant for, at alle kravene er overholdt, inden Landbrugsstyrelsen kommer ud på kontrol af minivådområdet.
- Vi er meget fokuserede på landmandens sikkerhed for at få udbetalt tilskuddet, siger Anne Robenhagen Ravnshøj.
Minivådområde:
En sø der renser drænvand for kvælstof og fosfor. Målet er, at virkemidlerne samlet skal reducere udledning af kvælstof med omkring 2.400 tons gennem helt frivillige etableringer af minivådområder, vådområder eller skov. Lodsejerne kan få dækket samtlige udgifter til etablering.
Ved at anlægge minivådområder opnås:
Tilmelding til nyhedsbrev