Nemt at skifte til anpartsselskab, så den personlige risiko begrænses

Udgivet d. 14-04-2021

Det tog kun et par uger at omdanne Thomas Vesterbys virksomhed til et anpartsselskab.

Revisoren i SAGRO havde prikket til Thomas Vesterby i et par år: Det ville være klogt at omdanne det privatejede entreprenørfirma til et anpartsselskab.

At sådan en proces kan være både smidig og hurtig, kan Thomas skrive under på.- Jeg tog beslutningen og nævnte det for min revisor sidst i november, og inden jul var firmaet omdannet til et ApS, fortæller han.

Hans revisorassistent fik i løbet af få dage sat et møde op med revisor Henriette Nielsen, og derfra gik det stærkt. - Men hun var god til at forklare mig det hele, så jeg har styr på, hvordan det fungerer med et anpartsselskab, fortæller Thomas Vesterby.

 

Risikoafdækning

Han er faglært landmand og driver et lille deltidslandbrug. Men nogle år på maskinstation og hos en lokal entreprenørvirksomhed sporede ham tidligt ind på en karriere uden for landbruget.

I 2011 blev han autoriseret som kloakmester, og i 2016 overtog han maskinparken fra Blåhøj Murer- og Entreprenørforretning og blev selvstændig. Kloakering og belægning er de to største specialer, og inden for det felt har han med årene påtaget sig stadig større opgaver – gerne i netværk med andre virksomheder.

- Vi har haft 4-5 år, hvor vi har været flyvende. Så nu har jeg oparbejdet en økonomisk stødpude og har fået godt styr på privatøkonomien. Men det betyder også, at jeg kan blive ramt hårdt, hvis jeg kommer til at lave en alvorlig fejl. Derfor er det mere enkelt, hvis virksomheden er et anpartsselskab. Det begrænser min personlige risiko, forklarer Thomas Vesterby.

Aktiviteterne i entreprenørvirksomheden er lagt over i et driftsselskab, mens maskiner og bygninger stadig er privatejet.

Selve etableringen af Vesterby Miljø & Entreprenørservice ApS. gik som nævnt helt smertefrit, men Thomas har lige skullet vænne sig til, at han nu skal jonglere med flere NemID-profiler. Men han trøster sig med, at hans økonomiassistent i SAGRO, Joan Gade Madsen, holder ham i ørerne.

- Hun tager sig af moms og skat og alt muligt bureaukrati. Det giver en stor tryghed, så jeg kan have fokus på at lægge belægninger og kloakere. Hun har næsten en moderrolle, siger han med et smil, der rækker fra øre til øre. Lige nu koncentrerer han sig om at lægge 2.500 m2 sten på en stor gårdsplads. Næste opgave er kloakering af 104 huse ved Holstebro.

Kontakt os

Få et godt råd fra en rådgiver

Joan Gade Madsen Joan Gade Madsen Økonomiassistent 76 60 24 55


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere