Minivådområder fjerner kvælstof fra drænvandet

Udgivet d. 06-09-2022

Sidste frist for at søge om minivådområder i 2022 er d. 30. september.

 

Minivådområder er en del af indsatsen i Vandområdeplanerne, for at forbedre vandmiljøets tilstand. Et af de kollektive virkemidler der kan anvendes til at reducere kvælstofudledningen, er minivådområder.

 

 

Rådgivningen om etablering af minivådområder er gratis, og vi hjælper dig med at finde de gode løsninger på din bedrift eller i oplandet.

Etablering af et minivådområde er 100 % finansieret, og du modtager 50 % af tilskuddet inden projektet går i gang. Udover tilskud til etablering af minivådområdet, gives der også tilskud til vedligehold og arealkompensation, som udbetales som et engangsbeløb for de 10 år som minivådområdet skal opretholdes.

 

Minivådområder placeres typisk i kanten af marken, tilpasset terrænets hældning, så det falder naturligt ind i landskabet. Drænvandet ledes først igennem et sedimentationsbassin, hvorefter det skiftevis løber igennem dybe og lavvandede zoner. Minivådområdets størrelse er 1-1,5 % af oplandets areal. Nedenfor fremgår en principskitse over et minivådområde.

 

SAGROs rådgivere kan hjælpe dig med at undersøge mulighederne på din bedrift. Vi screener dine arealer, for at se om der er potentiale for at lave et minivådområde. Derudover kan vi give dig klarhed over konsekvenser, kompensationsmuligheder samt den fremtidige arealanvendelse og tilskudsmuligheder.

Du kan også læse mere om minivådområder og oplandskonsulentordningen på www.oplandskonsulenterne.dk

Kontakt os

Få et godt råd fra en rådgiver

Anita Hingstman Rasmussen Anita Hingstman Rasmussen Miljø - og naturrådgiver 76 60 21 93 25 57 99 10


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere