Udgivet d. 09-05-2018
Deltidsudvalget, der inspirerer SAGRO til at give den bedst mulige service til deltidslandmændene, holdt årsmøde
Lysten driver værket, men lysten forsvinder, hvis ikke vi får en vis aflønning for vores indsats, sagde formand for deltidsudvalget, Jens Simonsen, da udvalget forleden holdt årsmøde.
Her nævnte han, at ”Small Busines Farming” er det nye ord for det at skabe en virksomhed ud af et mindre landbrug, som måske oven i købet kan ændre sig fra deltid til fuldtid.
Jeg er af den overbevisning, at der måske aldrig har været så gode muligheder for at starte et deltidslandbrug, som der er i dag, fordi det i dag er hot – trendy -at spise noget, som man kender leverandøren på og produktionsmetoden af.
Han nævnte flere eksempler fra Food Expo, hvor han havde set især unge mennesker stå og sælge hjemmelavet saft, whisky, øl, tørrede skinker, juice, pølser, salater.
En arkitekt havde fremstillet
En pige fra Nordsjælland dyrkede på sit deltidslandbrug eksotiske salater, som hver dag blev leveret rundt til egnens kantiner. En anden lavede økologisk mel og koldpresset rapsolie, som han primært solgte til lokale efterskoler og restauranter.
I en lidt større skala havde en arkitekt startet produktion af østershatte i mælkekartoner og økologiske ørreder i brugte plast-containere som sælges til baggårdshaver i storbyen.
SAGRO som inspiration
Jeg spurgte flere af dem, om de var medlem af den lokale landboforening. Det var de ikke. De brugte heller ikke landbrugets rådgivningskontorer. De var til gengæld med i alle mulige netværk.
Han mener, at det er vigtigt også for mindre brug at trække på den viden, der ligger i rådgivnings-selskaberne.
Vi har brug for SAGRO til at holde styr på miljøregler, markplaner og regnskab. Men vi har også brug for SAGRO til at inspirere os til at få vores virksomhed til i det mindste at løbe rundt økonomisk.
Deltidsudvalget består af:
Preben Kristensen,
Jens Simonsen,
Jens Lindbjerg,
Erling Christensen,
Per Skousen,
Anni Assenbjerg,
Paul Pedersen,
Jens Bech Vestergaard,
Søren Markvorsen og
Finn Andersen
Tilmelding til nyhedsbrev