Udgivet d. 24-06-2021
SAGRO er deltager i et projekt, der skal forberede fødevareproducenter på en fremtid, hvor der mange steder er mere salt i jorden.
Iceplant er en af de afgrøder, som indgår i forsøget i Vestjylland. Planten udskiller salt på stænglerne og bliver her plantet af Dorte Storper.
I fremtiden kan man forvente, at større dele af landbrugsjorden påvirkes af salt.
Det er baggrunden for projektet SalFar, der forsøger at forberede fødevareproducenter på fremtidige udfordringer. SalFar står for Saline Farming.
Det er blandt andet hyppigere oversvømmelser, der vil give øget saltindhold i landbrugsjorden.
SAGRO er en af deltagerne i projektet, hvor udgifterne dækkes af midler fra EU.
Blandt andet skal der udvikles nye, innovative og miljøvenlige salttolerante afgrøder.
Det er projektleder Dorte Storper, der hos SAGRO arbejder med projektet. Et af initiativerne er at afprøve forskellige afgrøder hos danske landmænd.
Det sker blandt andet ved Krogensgård Landbrug nær Søndervig. Klitgården er et familieforetagende, der ud over planteavl og kødkvæg også driver Vestkystens Gårdbutik.
- Det er spændende at være en del af sådan et projekt, og jeg regner bestemt med, at vi selv kan bruge nogle af de erfaringer, der kommer ud af det, siger Dorthe Fjord Tharbensen, der driver gårdbutikken sammen med Jens Ingvard Larsen.
Som et led i projektet tilbydes der lige nu RISE-analyser til nedsat pris ved 10 kystnære landbrug.
Flere informationer om projektet og RISE ved senior projektleder Dorte Storper på dst@sagro.dk eller mobil 40 15 76 28.
Tilmelding til nyhedsbrev