En løsning til at opretholde fødevareproduktionen i et foranderligt klima
Klimaændringer skaber i stigende grad udfordringer for en stabil fødevareproduktion rundt i verden. De største udfordringer bliver vand. Stigende vandstand og hyppigere oversvømmelser vil skubbe saltvandet længere ind i landet, og det vil påvirke landbrugsjorden. Tørkeperioder vil begrænse tilgængeligheden af ferskvand til kunstvanding – endda i selv i klimaer, der generelt vil se en del nedbør.
I SalFar-projektet har vi set på saltvandsdyrkning og salttolerante afgrøder som en mulig løsning på dette problem. Hvis vi kan dyrke vores planter under saltholdige forhold, kan vi opretholde fødevareproduktionen på trods af disse udfordringer. Men hvad betyder det?
Hør om vores erfaring med dyrkning af forskellige afgrøder under saltholdige forhold - både allerede kendte afgrøder og nye spiselige planter. Måske har vi fat i kommende "superfood" eller spændende ingredienser til det nordiske køkken?
Program
13.00 Velkomst af Louise Krogh Johnson, Food & Bio Cluster Denmark
13.10 Fødevareproduktion i saltpåvirket jord, hvorfor og hvordan - en introduktion v. professor Pier Vellinga, Amsterdam.
13.35 Effekten af saltpåvirkning af væksten på rucola og ismiddagsblomst v. Thayna Mendanha, postdoc, Aarhus Universitet
13.50 Hvilken effekt har saltpåvirkning af de ernæringsmæssige og sundhedsmæssige egenskaber på planten? v. Stefana Darvariu, cand.mag.
14.05 Hvilken effekt har saltpåvirkning af smagen på tre forskellige afgrøder v. Konstantina Sfyra, sensorisk lab manager, Aarhus Universitet
14.20 Quinoa som salttolerant afgrøde - Hvad er fordelene og mulighederne ved at dyrke quinoa? v. Sven-Erik Jacobsen fra Quinoa Quality
14.35 Bæredygtighed og forretningsmodeller for saltvandsbrug v. Dorte Storper, SAGRO
14.50 Ressourcer til saltvandslandbrug, der er tilgængelige under SalFar-projektet v. Louise Krogh Johnson
15.00 Afslutning af webinar
Moderator: Louise Krogh Johnson, Food & Bio Cluster Denmark
OBS: Der kan forekomme ændringer i programmet.
Tilmelding klik her
Starttidspunkt:
15-03-2022 kl. 13:00
Sluttidspunkt:
15-03-2022 kl. 15:00
Sted: Online
Pris for deltagelse: Gratis
Fotografering til arrangementer
SAGRO kan fotografere ved arrangementet til brug for SAGROs nyhedsdækning, herunder trykte medier, hjemmeside, sociale medier og til brug for presseudsendelse.
Gør fotografen opmærksom på, hvis du IKKE ønsker at blive fotograferet. Du kan til enhver tid anmode om at få billeder, hvor du medvirker, fjernet fra SAGROs arkiver.
Tilmelding til nyhedsbrev