Udgivet d. 02-10-2024
John Møller Nielsen har igennem fire årtier haft den samme arbejdsplads på Bækgård nord for Ikast.
”I skulle bare vide hvad der skete på det høloft” Ordene kommer fra dagens jubilar, og handler om de første år, hvor John Møller Nielsen og hans kone Birthe lige var flyttet ind på Bækgård nord for Ikast.
Dengang havde gården 64 køer der stod i to rækker. Meget er sket siden, og i dag har besætningen 700 malkekøer og et par hundrede kalve og kvier.
Men én ting er der ikke ændret på gennem årene. Det er at John Møller Nielsen møder ind kl. 4 om morgenen, og ofte er første mand i stalden eller i marken. Alt sprøjtearbejdet i marken er Johns ansvar, ligesom han laver markplaner, og herunder sørger for at alle regler og indviklede lovgivning følges.
Når arbejdsdagen er omme – ofte først omkring kl. 18 tager John møller Nielsen hjem til fruen i Frølund. Her venter et hobbylandbrug med 11 hektar, som passes i fritiden.
I tirsdags blev John Møller Nielsen hædret for sin bedrift med 40 år på samme arbejdsplads, og flere end 120 var mødt op på Hotel Medi i Ikast for at ønske John tillykke. Sammen med hæderen fulgte fortjenste-medaljen i sølv og et diplom fra Det kongelige Danske Landhusholdningsselskab.
Præsidiemedlem Svend Jørgen Jensen overrakte diplom og medalje til John Møller Nielsen sammen med en tale hvor han hyldede indsatsen for lang og tro tjeneste på den samme arbejdsplads.
John Møller Nielsen er selv uddannet landmand fra Bygholm, og at han ikke selv fik etableret sig med egen bedrift er han i dag ikke så ked af.
- Dengang i 1980´erne var renterne høje, så jeg fik aldrig mit eget. Til gengæld fik jeg arbejde et sted hvor jeg har kunnet gøre mit arbejde til en hobby. Og det kan jeg også kun råde nutidens unge til at stræbe efter. Jeg har altid sagt til mine piger at man er havnet det forkerte sted, hvis man allerede om mandagen glæder sig afslapning i weekenden.
Klaus Nellemann som er ejer af Bækgård og arbejdsgiver for John Møller Nielsen havde også kun rosende ord til sin mangeårige medarbejder. Klaus hyldede Johns store engagement, dedikation og vedholdenhed gennem fire årtier.
I dag er det for mange en stor udfordring at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft i landbruget, og derfor er Johns historie en vigtig påmindelse om værdien af gode arbejdsmiljøer.
Et arbejdsmiljø, som John selv har været med til at skabe – ikke mindst for de mange unge mennesker, der gennem tiden også har arbejdet på Bækgård.
Både børn og ældre skulle se medaljen af ægte sølv. Medaljen er indstiftet i begyndelsen af 1800-tallet, og der uddeles et begrænset antal medaljer årligt.
Formanden for Herning Ikast Landboforening Leif Hølledig Nørgaard fulgte i sin tale op på emnet om arbejdskraften i landbruget.
Han glædede sig blandt andet over at der også fremover er mulighed for at få flere dygtige medarbejdere og landmænd ind i dansk landbrug.
Tilslutningen af elever til de danske landbrugsskoler er rekordhøjt. Derfor giver det også mening at der i Herning lige nu bygges på den første nye landbrugsskole der opføres i Danmark i mere end 40 år.
Diplomet fra Det kongelige Danske Landhusholdningsselskab
Tilmelding til nyhedsbrev